AI i välfärden – keynote på Uddevallas chefsdagar

Louise Callenberg på scen i Uddevalla.

Är det etiskt att låta bli att använda ny teknologi, när vi vet att den räddar liv? Den och många andra frågeställningar diskuterades bland chefer i Uddevalla kommun under en interaktiv två timmars föreläsning. Louise Callenberg, programledare och poddvärd från #Bättredelat gav rykande färska människa nytto-case där AI och delade data spelar en avgörande roll för liv, hälsa och livsvillkor.  

På plats var alla chefer i Uddevalla kommun. Värd för förmiddagen stod kommundirektör Malin Krantz och bitr kommundirektör/ CIO Roger Granath. Uddevalla är en av de kommuner som går före och som varit med i Bättredelat sedan starten.  

Uddevalla har gjort, och gör, en otroligt inspirerande resa sim kretsar kring en tydlig handlingskraft och vilja att göra det som krävs för att klara en kärvare morgondag vad gäller ekonomi och akut kompetensbrist. Man kan ta del av deras resa i användarfallet “molnresan”.  

Dela det här innehållet

Relaterat innehåll

Individanpassad vård 

I mindre regioner är en åldrande befolkning i kombination med brist på arbetskraft inom vården ett vanligt problem. Detta medför försämrade möjligheter att erbjuda invånare den vård de behöver när den behövs. För att på ett bättre sätt kunna erbjuda vård på olika nivåer behövs en mer utarbetad och tydligare användning av vårddata i vårdapparaten.

Läs mer