#Bättredelat i Almedalen i samarbete med Per Schlingmann och Microsoft

För tredje året i rad är #bättredelat representerat i Almedalen. Både med egna seminarier och poddinspelningar men också med flera av nätverkets medlemmar i paneldebatter och som seminariehållare.  

Häng med och dela du också! 

Det här händer:

Tisdagen 25/6 kl 15:00
Inspelning #Bättredelatpodden med riksdagsledamoten Oliver Rosengren (m) och kl 1700 poddinspelning med Jennica Andersson, Head of public sector Microsoft och Kim Waller, generalsekreterare Prinsparetsstiftelse om deras gemensamma lansering av Minecraft för barn med lässvårigheter.  

Poddarna spelas in live, inför publik, på Gotlands Bryggerier, i samarbete med Per Schlingmann.  

Onsdagen 26/6 kl 13:00-14:00
Seminarium om AI i mänsklighetens intresse med Ingela Lidén Region Skåne och Cecilia Lejon, VD Leadership ARTS, tidigare kommundirektör i Värmdö om ledarskapets betydelse för omställning av välfärden mot nyttjande av mer teknik och delad data för mänsklig nytta.  

Torsdagen 27/6 kl 09:30-10:30
Seminarium om AI i nordens intresse där nya positioner och användarfall med fokus på beräkningar om mänsklig nytta och hälsa presenteras tillsammans med nordiska experter och namnkunniga personer.  

Plats: Välkommen till Södra Kyrkogatan 3 i Visby!
Värd: Microsoft står värd för båda seminarierna.
 

Dela det här innehållet

Relaterat innehåll

Individanpassad vård 

I mindre regioner är en åldrande befolkning i kombination med brist på arbetskraft inom vården ett vanligt problem. Detta medför försämrade möjligheter att erbjuda invånare den vård de behöver när den behövs. För att på ett bättre sätt kunna erbjuda vård på olika nivåer behövs en mer utarbetad och tydligare användning av vårddata i vårdapparaten.

Läs mer